ELVIS HAS LEFT ASIA

woensdag 2 februari 2011

Een vertelling uit de oudheid

Zijn nog steeds in Phuket, (spreek uit als poeket en niet als fucket want dan verstaan ze je niet en krijg je misschien nog een klap ook.) en morgen is het chinees nieuwjaar. We horen al de hele dag vuurwerk, dit tot grote opwinding van Oren, die nog steeds knalerwtjes in de tas heeft van Koh Tao en denkt dat die grote matten die ze hier afsteken van hetzelfde kaliber zijn als die natte scheetjes van hem als je ze maar "in een fles doet met een lontje eraan".
Het wordt het jaar 4709 geloof ik, give or take a few jaartjes. En de Thaise kalender staat op het jaar 2554. Je zou dus bijna denken dat hier in azie de mensen veeeel verder geevolueerd zijn dan wij gregorianen.

Ik denk dat ze zich gewoon ergens onderweg vertelt hebben, er heerst hier ook af en toe zo'n geweldige kakafonie aan geluid en mensen die maar door elkaar praten en zo hard ook, dat ik me kan voorstellen dat de jaartel-meneer er ergens halverwege de brui aan heeft gegeven en heeft gedacht: weet je wat, jullie zoeken het zelf maar uit, ik ga naar een eiland. En ja, dan is een foutje snel gemaakt want iedereen wil zich hier altijd en overal tegenaan bemoeien, overigens puur uit nieuwsgierigheid \ beleefdheid.
Ik denk dat wij dat ook maar weer gaan doen: naar een rustig eiland. Koh Jam deze keer, vanaf overmorgen. Zou dus best kunnen dat het weer een tijdje stil wordt op het blogfront want de enigste stroom die we daar hebben zit in de zaklantaarn.
Hasta la vista babies, papa gaat slapen, bijkomen van de afgelopen maand!

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke foto alweer. Degene die de foto maakte viel kennelijk niet in de smaak bij de jommes. wat had Oren bij zijn mond (ja, ja ter hoogte van zijn oren. flauw grapje)zitten. vlieg of chocola? sms wel even als je op koh jam bent cq als je daar weer vandaan vertrekt naar...? geniet dus nog maar even van de luxe van de civilisatie. de jaartelling aldaar zal wel niets met de geboorte van jensens te maken hebben. vandaar dus misschien wel. liefs, j.m.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaan jullie naar joy bungalow? Neem de sizzling plate! Ennuh je krijgt daar een olielamp hoor! Xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. we gaan idd naar joy. zullen aan je denken als we aan sizzelen zijn! liefsz
    aan @ mam: tis een opengekrapte muggenbult die niet helen wil. de thai vegen zich ook suf id gedachte dat het chocola is of dat met vegen alles weggaat...en we sms-en. vanavond nog in Krabi en dan denk ik wel internet. latersz en kusz

    BeantwoordenVerwijderen