ELVIS HAS LEFT ASIA

maandag 21 maart 2011

Nooit meer Lipeh, Jam op herhaling

Nog maar 9 nachtjes.....nog maar 9 nachtjes. Jeetje wat is de tijd omgevlogen. Toen we hier weggingen, hier is koh Jam, hadden we nog meer dan 6 weken te gaan. Nu slijten we onze laatste 7 dagen hier. We waren van plan dit op Koh Lipeh te doen, maar daar aangekomen werd al snel duidelijk dat we het daar niet zouden redden, toen nog 11 dagen. Of het aan het eiland lag of aan ons is niet duidelijk. Misschien hebben we het geen kans gegeven ons te gaan bevallen, of misschien is het echt niet meer een eiland waar we gelukkig van worden. Er is veel verandert de laatste 8 jaar daar, dus misschien heeft de deceptie de overhand gehad of gewoon onze strijd met de tijd er voor gezorgd dat we niet wilden wachten tot het ging bevallen. Er is een echte straat, met heel veel restaurantjes, touroperators, massagehokken, bars, tattooparlors, winkels etc. Met ook de daarbij horende clientèle. 8 jaar geleden was er niks, op een bar midden op het eiland na dan, die is 'r nog steeds maar die heeft inmidels ook een duikschool, massagemeisjes, een reisbureau en al meer wat er ook nog in de straat te vinden is. Na 3 nachtjes, in een vreselijk resort, wat ons overigens tijdens ons laatste bezoek ook al niet bevallen was (hoe dom ben je dan), zijn we op de boot gestapt naar Koh Lanta. De boot die er eigenlijk 5 uur over zou doen. Maar deze was kapot, er stond ons een tocht met speedboot, bus en ferry te wachten, van totaal 8 uur. Heerlijk! Oren is er DS-end doorgekomen, zoals eigenlijk al de hele vakantie. Hoe gaan we hem DS-vrij krijgen na de vakantie? Maar da's een heel ander probleem. Eli zat compleet stuk, die heeft geen zin meer in reis dagen. Hij is dan ook immens gelukkig met een bungalow die hij kent, eten dat hij lekker vindt en het strand waar hij kuilen kan graven en torentjes kan bouwen. Ook Oren is in z'n nopjes hier. Hij bestelt op eigen houtje water: Naam plies! De herkenning is dus belangrijk, blijkt.
Maar het grote aftellen...dat beheerst Dick en mijn dagen wel. Het echte leven, hoe gaat dat ook alweer?
Ach we hebben nog wat dagen voordat we hoeven weten hoe dat is. Tot die tijd is aangebroken gaan we net als onze "vakantiemannetjes" genieten van de rust op Koh Jam.

4 opmerkingen:

  1. Je hebt al meteen een lang weekend om af te kicken. Je mist de overstap van wintertijd naar zomertijd. De ergste kou hebben wij gehad. Wat mopperen jullie nou. Dan nog het vooruitzicht van je eigen bed (hoor je dat, Eli), je eigen douche en je eigen wc. En na 1 dag weet je al niet meer beter. Bovendien 3 jaar zijn om voor je het weet. Na deze troostende woorden van 3x niks wens ik jullie nog een week van het grote genieten. Doe je best. Liefs, j.m.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @mam: dank je :) voel me stuken beter. tis niet dat we dat allemaal niet hebben gemist hoor.liefsz en tot snel, kan niet wachten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan me voorstellen dat je je nu stukken beter voelt. Bedenk maar dat je 2 ouwe vrouwen heel gelukkig gaat maken over een weekje. En daartoe zijn wij toch hier op aarde

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Linda en simon zijn hier....fijn hoor!

    BeantwoordenVerwijderen