ELVIS HAS LEFT ASIA

maandag 17 januari 2011

de digitale wereld

Voor aanvang van de vakantie hadden B. en ik nog al eens de discussie of al de techniek de meegesleept moest worden nou wel nodig was. Computer, ds, telefoon,dvd's en zoja, welke dan? We gingen voor onze rust en om even weg te zijn van de (digitale)snelweg.
Na, heel gek, de discussie glansloos verloren te hebben, togen we op pad met kiloos extra hard- en software.
Nu, twaalf dagen onderweg bloggen we dat het een lieve lust is, we sms'en, kijken fillumpies, spelen spelletjes, checken facebook, boeken cottages etc. En zijn we de enigste? Nee, hier in het restaurant van longtail resort lijkt het deze morgen wel een cybercafe!
I-parents met laptops, dvd-spelers, i-books, e-readers, G-4's of een of andere andere tablet, vinden tussen hun latte machiato en het skypen nog net even tijd om hun kindjes wat speelgoed toe te werpen.
Geeft dat nou rust?
Nou ik moet toegeven dat het op momenten wel makkelijk is om de kiddles even achter buurman en buurman te parkeren. Maar ook verreweg de meeste ruzietjes gaan over het wel of niet mogen ds-en of welke film er gekeken word of het moeten helpen van O. bij z'n spelletjes omdat hij het eigenlijk nog niet zo goed kan.
Wat een rust als ze met z'n tweetjes op het strand zitten te spelen....
Moet nu stoppen want papa moet helpen met een heeeel groot zandkasteel, tot in de lucht....!

2 opmerkingen:

  1. goed, dan nog een keertje want mijn eerste berichtje verdween spontaan toen ik een url zocht om naar jullie te mailen.

    Schatjes, wat heerlijk daar! Ja, mooi omschreven Thailand 2.0. Als je oversteekt naar Krabi, Phi Phi, Lanta en koh Jam dan kun je wellicht spreken van Thai 3.0. Jullie kunnen als je nog een beetje thai 1.0 wil overwegen om naar Koh Siboya en Sukorn te gaan. Ook leuk en minder toeristisch. Of naar Ranong en dan naar het kleine Koh Chang. Ook kun je met: http://www.fireflyz.com.my/flights/routes-schedules/ vanaf Samui direct doorvliegen naar KL of Pulau Tioman voor weinig. Ook heel mooi. Maleisisch Borneo, de orang oetangs. Ik weet alleen niet of je de monsoon mee hebt.
    Nou ga zo door en ik lees elke dag met veel plezier jullie verhalen. Concurrentie voor Simon,s weblog zie ik al!
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Linda (en de rest natuurlijk ook) we gaan zondag richting het kleine Koh Chang. We hebben dus de goede keuze gemaakt aan jouw reactie te lezen. Kom maar op met de goede tips. Maleisie ligt id planning na feb...na de regen dusz.

    BeantwoordenVerwijderen